NL
Festivalpark Werchter Belgium

Vier 50 jaar Rock Werchter met de Schuerkalender: 365 dagen vol muziekgeschiedenis

Rock Werchter wordt 50 in 2025 en dat wordt gevierd. Met onder andere de Schuerkalender, Werchter’s eigenzinnige variant op een scheurkalender. De Schuerkalender, dat is 365 pagina’s memorabele momenten, anekdotes, straffe uitspraken, wist-je-datjes en cijfermateriaal over de - voor velen - vier mooiste en meest magische dagen van het jaar. De kalender is vanaf nu verkrijgbaar.

Wat ooit begon als een namiddag met lokale helden in een feesttent voor de Chirolokalen is uitgegroeid tot een festival met wereldtoppers op een legendarische site langs de Haachtsesteenweg in Werchter. Van zes groepen naar honderd, van één dag naar vier dagen, van 650 naar 360 000 bezoekers… Er zit, naast muziek, veel verhaal in Rock Werchter.

De Schuerkalender biedt elke dag een verrassend inkijkje in de rijke geschiedenis van het festival. Samensteller Jan Delvaux dook met veel plezier in de archieven en puzzelde een verjaardagsboek in kalendervorm bij elkaar. Het gaat van onderbouwde statistieken over grappige bindteksten en onnozele fait divers tot een wekelijks quizmoment voor beginners, gevorderden en experten. Illustrator Tijsje Revalk eert een aantal iconische Rock Werchter artiesten. De kalender biedt een dagelijkse dosis festivalplezier om de magische sfeer van Rock Werchter het hele jaar door te beleven.

De Schuerkalender is vanaf nu te koop in de webshop van Rock Werchter en de (online) boekhandel.